Կարմիր Իկրա Ձեր Իսկ Ձեռքերո՞վ․ Այո-Այո՛, Հնարավոր Է, Կիսվեմ Պատրաստման Բաղադրատոմսով

․Ձեզ հարկավոր է.՝ 1 բաժակ բուսական յուղ ( առանց հոտի), 1 բաժակ ջուր (ճաշակի համար ավելի լավ է փոխարինել ձկան արգանակով), 1.5 թեյի գդալ ագար-ագար (ժելատինով փոխարինելիս այն ավելանում է 4 անգամ), 1,5-2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ կամ կետչուպ, աղ ` ըստ ճաշակի, մեկանգամյա ներարկիչ առանց ասեղի: Սկզբում մի բաժակ բուսական յուղը դրեք սառնարանում,

այնուհետև անցեք մնացած քայլերին: Լցնել հեղուկը տարայի մեջ, այնտեղ ավելացնել տոմատի մածուկ, աղ և ագար-ագար, լավ խառնել և ուղարկել կրակին: Հենց բովանդակությունը եռա, անջատեք: Լցնել հարմար տարայի մեջ և սպասել, մինչև հեղուկը սառչի մինչև սենյակային ջերմաստիճանը: Մենք սառնարանից մի բաժակ յուղ ենք հանում և սառեցված հեղուկը քաշում ներարկիչի մեջ:

Այնուհետև ամեն ինչ չափազանց պարզ է. Մենք ներարկիչը պահում ենք ապակու վրա և դրա մեջ հեղուկի առանձին կաթիլներ ենք ուղարկում: Յուղը կանխելու է ձվերը միմյանց կպչելը: Նրանցից յուրաքանչյուրը առանձին կխորտակվի հատակին: Եթե նախատեսում եք շատ խավիար պատրաստել, ավելի լավ է օգտագործել 2 բաժակ, քանի որ յուղը պետք է լինի բավականին սառը:

Եթե խավիարի հիմքը սկսում է թանձրանալ, ապա հեղուկը պետք է տաքացվի միկրոալիքային վառարանում կամ վառարանի վրա, այնուհետև շարունակել աշխատել: Պատրաստի ձկնկիթը քամեք մաղի միջոցով: Այն պատրաստ է օգտագործման գրեթե անմիջապես: Սև խավիարը պատրաստվում է նույն ձևով: Որպես ներկանյութ կարող եք օգտագործել սոյայի սոուս կամ ուտելի փայտածուխ: