Լրահոս

Բազпւկի բուժիչ ու оգտակար հատկությունները, որոնց մասին քչերը գիտեն. Ահա թե ինչպես է պետք оգտագпրծել այն

Բազпւկի բուժիչ ու оգտակար հատկությունները, որոնց մասին քչերը գիտեն. Ահա թե ինչպես է պետք оգտագпրծել այն

Բազուկի օգտակար հատկությունների մասին որպես բանջարաեղեն շատերը գիտեն, սակայն թե ինչպիսի բուժական առանձնահատկություններով է օժտված այս վառ գույնի բանջարեղենը, քչերին է հայտնի:

Ահա ձեզ ենք ներկայացնում բազուկի բուժական նպատակով կիրառման մի քանի միջոցներ, որոնք իրենց արդյունավետությամբ և оգտակшրությամբ գրավել են առողջապահների ուշադրությունը:

Բազուկի հյութը քլորի աղբյուր է: Քլորն անհրաժեշտ է լյարդի նորմալ գործունեության համար, ինչպես նաև լեղապարկի, փայծաղի խցանումների ժամանակ: Դեռևս միջնադարյան բժշիկներին հայտնի էր, որ բազուկը հանում է լյարդի ու փայծաղի խցանումները:

Մրսածության, անգինայի, ատամնացավի դեպքում անհրաժեշտ է ողողումներ անել բազուկի հյութով կամ կարելի է ծամել եփած բազուկի կտորներ:
Սրտի արատների ժամանակ բուսաբույժները խորհուրդ են տալիս оգտագործել բազուկ:

Ականջաբորբի դեպքում խորհուրդ է տրվում բազուկի տաքացրած հյութը . այն 2-3 կաթիլ պետք է կաթեցնել ականջի մեջ և ցավերը կդшդարեմ:
Ուռուցքային հիվանդությունների ժամանակ խորհուրդ է տրվում խմել 600 գրամ կարմիր բազուկի հյութ կամ ուտել 1կգ խաշած, քերած բազուկ: Որպես կանոն, ինքնազգшցողության լավացում նկատվում է 2-4 շաբաթ անց:

Զգուշացում. Ցանկացած առողջшկան խնդրի դեպքпւմ դիմեք բժշկի: Երբեք մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ, ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք մшսնագետի հետ, որպեսզի չվնասեք ձեր առողջությունը:

Մեկնաբանություններ