Լրահոս

Երբեք չեք գուշակի թե այս «փրչոտն» ինչ մթերք է. մսեղեն չէ

Երբեք չեք գուշակի թե այս «փրչոտն» ինչ մթերք է. մսեղեն չէ

Այս «փրչոտը» ոչ այլ ինչ է, եթե ոչ պանիր։ Պանրի այս տեսակը կոչվում է  Թուլում։ Թուլում նշանակում է կոմբինիզոն, ինչի տեսքը հենց ունի այս պանիրը։ 

Այս պանրի պատրաստման ամբողջ գաղտնիքը այծի մորթու մեջ է։ Պանիրը 3-6 ամիս պահվում է այծի մորթու մեջ։ Թուլումը սպեցիֆիկ համ և հոտ ունի։ Այն փոքր ինչ աղի և նուրբ համ ունի, հիշեցնում է կաթնաշոռի պարունակություն։ 

Որպես կանոն թուլումն օգտագործում են  ընկույզի հետ կամ որպես լցոն տարատեսակ թխվածքների մեջ։ 


 


 

Մեկնաբանություններ