Լրահոս

Գդшլի մեջ մի քիչ բրինձ լցրեք nւ այրեք… վստահեցնnւմ ենք, որ արդյnւնքը ձեզ շոկի կենթարկի

Գդшլի մեջ մի քիչ բրինձ լցրեք nւ այրեք… վստահեցնnւմ ենք, որ արդյnւնքը ձեզ շոկի կենթարկի

Բազմիցս ենք գրել արհեստական մթերքի մասին, այսօր էլ կանդրադառնանք բրինձին: Ծանոթացեք այս տեղեկատվությանը և պատմեք ձեր մտերիմներին, որպեսզի նրանց վտանգից հեռու պահեք:

Չինաստանում արտադրում են պլաստիկե բրինձ, որը մեծ չափաբաժիններով ուղարկվում է արտասահման:

Այս բրինձը սինթետիկ չէ: Այն պատրաստվում է կարտոֆիլի կրախմալից ու պլաստիկից, որպեսզի պահի իր ձևը: Մի բաժին այսպիսի բրինձ ուտելը՝ հավասար է մի ցելոֆանե տոպրակ ուտելուն: Նման բանից խուսափելու համար նախքան ուտելը հարկավոր է սոտւգել այն: 

Ահա ստուգման մի քանի եղանակ.

Ջրային թեստ

1ճ.գ. բրինձ լցրեք սառը ջրով բաժակի մեջ ու լավ խառնեք: Որոշ ժամանակ անց բրինձը պիտի հավաքվի բաժակի ներքևի մասում: Դա նորմալ է: Եթե հատիկները մնան ջրի մակերեսին, զգույշ եղեք:

Կրակով թեստ

Բրինձն այրեք լուցկիով: Արհեստական բրինձը իսկույն կբռնկվի, ու պլասմասի հոտ կտարածվի:

Փշրել բրինձը

Եթե փշրեք մի քանի հատիկ բրինձ, կհասկանաք հետևյալը. բնական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի, իսկ արհեստականը՝ դեղնավուն զանգվածի:

Բորբոսով թեստ

Եթե ուզում եք իմանալ, արդյոք ձեր գնած բրինձն անվտանգ է թե ոչ, մի քիչ լցրեք կոնտեյների մեջ ու պահեք տաք տեղում: Մի քանի օր անց իսկական բրինձի վրա բորբոս կառաջանա: Իսկ ահա արհեստական բրինձը կմնա թարմ:

Մեկնաբանություններ