Երեք տարածված սխալներ ձու եփելու ժամանակ, որոնք թույլ են տալիս համարյա բոլորը․․․Այս մասին շատ քչերը գիտեն

Երեք տարածված սխալներ ձու եփելու ժամանակ, որոնք թույլ են տալիս համարյա բոլորը․․․Այս մասին շատ քչերը գիտեն։ Խոհանո-ցում անգամ ամենաանփորձները գիտեն ձու եփելու ձևը:Դե ի՞նչ բարդ բան կա դրա մեջ:Ձուն գցում եք ջրի մեջ,դնում կրակին, սպա-սում մի քանի րոպե և վերջ: Սակայն նույնիսկ այս շատ հասարակ ուտեստը կարող է ավելի համեղ լինել, եթե իմանաք որոշակի խոր-ամանկությունների մասին:

Գլորել սեղանին

Որպեսզի ձուն հավասարաչափ եփվի, նախքան ջրի մեջ դնելը այն գլորեք սեղանին:

Ավելացրեք աղ կամ սոդա

Հավանաբար ձեզ մոտ էլ է պատահել, որ ձուն մաքրելու ժամանակ կեղևը դժվարությամբ է պոկվել սպիտակուցից: Որպեսզի նման բան չլինի, ջրով կաթսայի մեջ մի քիչ աղ կամ սոդա լցրեք: Անմիջապես ջրից հանելուց հետո ձուն պահեք սառը ջրի տակ:

Ջրի ճիշտ ջերմաստիճան

Երբեք հում ձվի վրա մի լցրեք եռման ջուր և մի դրեք դրանք եռման ջրի մեջ:Սա շատ կոպիտ սխալ է:Չեք հավատա,որ ձվի տեքստուրան, դրա հավասարաչափ եփված լինելը կախված է հենց ջրի ջերմաստիճանից: Փորձառու խոհարարները վստահեցնում են, որ և ջուրը, և ձուն նախքան կրակի վրա դրվելը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի: