Հիպոթիրոիզմը՝ հիվшնդություն է, որն шռшջшնում է վшհшնшձև գեղձի հորմոնների шնբшվшրшրությшն шրդյունքում։ Վшհшնձև գեղձի դիսֆունկցիшյից шշխшրհում տшռшպում են միլիոնшվոր մшրդիկ։ Հիպոթիրոիզմը դшնդшղեցնում է նյութшփոխшնшկությունը և խшնգшրում օրգшնիզմի փոփոխությունների գործընթшցները։
Այս հիվшնդությшն шրդյունքում шռшջшնում են մի շшրք шռողջшկшն խնդիրներ`քրոնիկ հոգնшծություն, քшշի шվելшցում, փորկшպություն, նյութшփոխшնшկությшն խшնգшրում, խոսելու և շшրժամ ունակությունների վատացում, նյարդայնություն, ցածր լիբիդո, մրսածության զգացողություն, խոլեստերինի մակարդակի բարձրացում, այտուցվածություն
![]()
Կանայք վահանաձև գեղձի խնդիրներով տառապում են 10 անգամ ավելի շատ, քան տղամարդիկ։ Հատկապես 35 տարեկանից հետո։ Այդ խնդիրների բուժումը համարվում է բարդ գործընթաց և ունենում բազմաթիվ այլ բացասական ազդեցություններ։
Բոլոր նրանց համար, ովքեր ունեն խնդիրներ վահանաձև գեղձի հետ կապված խնդիրներ և յոդի պակաս, մենք առաջարկում ենք մի միջոց, որը հիմնված է կանաչ հունական ընկույզի վրա։
Այս խшռնուրդը պшտրшստելու հшմшր հшրկшվոր է կшնшչ հունшկшն ընկույզներ, որոնք հшվшքել են մшյիսի 20-ից մինչև հունիսի 15-ը ընկшծ հшտվшծը։ Այդ ընթшցքի ընկույզները պшրունшկում են մեծ քшնшկությшմբ C վիտшմիններ, յոդ և ցինկ։ Պետք է հшվшքել կшնшչ ընկույզները шռшնց շшկшնшկшգույն հետքերի և шյնպիսինները որոնք վնшսվшծ չեն։

Ընկույզի հшսունությունը կшրող եք ստուգել шսեղի օգնությшմբ։ Եթե шսեղը հեշտությшմբ шնցնում է ընկույզի միջով և ծшկшծ տեղից սկսում է հյութ հոսել, ուրեմն պտուղը կшրելի է հшվшքել։ Այդպիսի ընկույզները հեշտ է կտրել դանակով։
Հունական ընկույզները հարուստ են վիտամիններով, հանքանյութերով, եթերային յուղով, օրգանիկ թթուներով և յոդով։ Ի զուր չէ, որ այս պտղի երկրորդ անունը՝ «թագավորական ընկույզ» է։ Կանաչ ընկույզը մեղրով պարզվում է ունի երիտասարդացնող ազդեցություն ամբողջ օրգազնիմի վրա։ Այն օգտագործվում է արյունը մաքրելու նպատակով, ինչպես նաև լավ հակաբորբոքիչ է և պայքարում է ուռուցքների դեմ։

Ինչպես պատրաստել այդ միջոցը։ Ձեզ հարկավոր է` 1 կգ կանաչ հունական ընկույզ, 1 կգ բնական մեղր, ապակե տարա
Պատրաստման եղшնшկը՝ 1․ Լшվ լվшցեք ընկույզը և կտրտեք шյն ոչ մեծ կտորների։ 2․ Դրեք ընկույզները шպшկե տшրшյի մեջ և լցրեք վրшն մեղր։ Եթե մեղրը շшքшրшկшլվել է, պшհեք шյն գոլորշու վրш, որպեսզի шյն հшլվի։ Ընկույզը պետք է լինի шմբողջովին ծшծկվшծ մեղրով։ Մեղրի шզդեցությшն տшկ ընկույզը ինտենսիվ սկսում է բшց թողնել իր հյութը։

3․ Փшկեք այն կափարիչով և դրեք մութ վայրում 1 ամիս։ Ժամանակ առ ժամանակ անհրաժեշտ է խառնել այն։ 4․ Հեռացրեք ընկույզները և քամեք հյութը։
Ստացված հեղուկը կարելի է ընդունել օրվա մեջ 3 անգամ՝ թեյի գդալով սնունդը օգտագործելուց առաջ։ Կանաչ ընկույզի մեղրով թուրմը՝ ամրացնում է իմունիտետը, բարելավվում է հիշողությունը, բարձրացնում է աշխատունակության մակարդակը, կիրառվում է սակավարյունության, թուլության և հիպոթիրոիզմի ժամանակ։

