Ինչպես պատրաստել սխտորի մածուկ ձմռան համար. 2 հիանալի բաղադրատոմս

Որպեսզի ձմռանը միշտ ձեռքի տակ սխտոր ունենաք, մածուկ պատրաստեք դրանից և պահեք սառնարանում: Նման պատրաստուքն ունի անհավատալի բույր, որը ցանկացած ճաշատեսակի անկրկնելի համ կավելացնի:

Բաղադրատոմս №1

Պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները.

  1. 250 գ սխտոր,

2. 1 ճ. գ. կիտրոնի հյութ,

3. 30 մլ բուսայուղ,

4. 1թ. գ. աղ:

Սկսում ենք պատրաստել.

Ամբողջ սխտորը մաքրել և բլենդերի օգնությամբ մանրացնել՝ հասցնելով համասեռ վիճակի: Սխտորով այդ պատրաստուքի համար հարմար է միայն բլենդերը: Մսաղացն ու քերիչն այդպես չեն մանրացնում այն:

Աղ շաղ տալ, լցնել կիտրոնի հյութը և բուսայուղը: Կրկին միացնել սարքը:

Մածուկը լցնել բանկայի մեջ, փակել կափարիչով և տեղադրել սառնարանում:

Օգտակար խորհուրդ. որպեսզի մածուկը երկար ժամանակ պահպանվի, զանգվածի վրա՝ բանկայի մեջ մի քիչ բուսայուղ լցնել:

Բաղադրատոմս №2

Պատրաստման համար անհրաժեշտ են հետևյալ մթերքները.

  1. 250 գ սխտոր,

2. 1 ս. գ. խնձորի քացախ,

3. 1 թ. գ. աղ,

4. 30 մլ բուսայուղ,

5. Մի քիչ սամիթ:

Սկսում ենք պատրաստել.

Սկզբում մանրացնել սխտորը բլենդերով:

Հետո ավելացնել բոլոր մյուս բաղադրիչները և կրկին մանրացնել:

Լցնել մածուկը բանկայի մեջ, փակել և տեղադրել սառնարանում:

Օգտակար խորհուրդ. մածուկը կարող եք նաև պահել սառցարանում:

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում