Կիևյան կոտլետները հատկապես այս բաղադրատոմսով ուղղակի արտակարգ են ստացվում․ նուրբ, փափուկ ու անչափ հյութալի

Բաղադրությունը:

Հավի ֆիլե — 4 հատ, հավի ձու — 2 հատ, կարագ — 100 գր., արևածաղկի ձեթ — 400 գր, հացի փշրանքներ, մի փունջ կանաչի, աղ՝ ըստ ճաշակի, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը:

Մաղադանոսը մանր կտրատել։ Մի ամանի մեջ միացրեք կարագը և մաղադանոսը: Կարագը փաթաթել պոլիէթիլենային թաղանթով և դնել սառնարանում 20-30 րոպե։

Հավի ֆիլեն սուր դանակով բացեք, որպեսզի ուղղանկյուն ձևավորվի և մի փոքր հարեք: Ֆիլեի եզրին դնել սառեցրած կարագի կտորներ։ Ֆիլեները փաթաթեք այնպես, որ յուղը ներսում լինի։ Ձվերը թեթև հարել և աղ ավելացնել, կոտլետը թաթախել ձվի զանգվածի մեջ։ Այնուհետև գլորում ենք պաքսիմատի մեջ։ Կրկնեք ընթացակարգը երկու անգամ:

Խորը տապակի կամ շոգեխաշած թավայի մեջ լավ տաքացնել բուսայուղը և տապակել կոտլետները՝ երբեմն շրջելով, մինչև բոլոր կողմերից ոսկե դարչնագույն դառնան։ Բուսական յուղը պետք է ծածկի կոտլետները ամբողջությամբ կամ առնվազն կեսը։

Պատրաստի կոտլետները կարելի է զարդարել խոտաբույսերով։ Բարի ախորժակ