Ոչ մի դեպքում մի օգտագործեք այս ընկուզեղենը․ այսքան ժամանակ չեք իմացել, որ այն շատ վտանգավոր է

Գետնանուշը համարվում է ամենավնասակար ընկուզեղենը՝ չնայած իրականում այն ընկուզեղեն չէ։

Գետնանուշը, որը պատկանում է հատիկաընդեղենի ընտանիքին և աճում է հողում, համարվում է ամենահզոր ալերգեններից մեկը։

Բացի այդ, գետնանուշը հաճախ ենթարկվում է սնկերի ազդեցության, ինչը կարող է բացասաբար ազդել մարդու առողջության վրա:

Բոլոր ընկույզները պարունակում են ֆիտինաթթու, որը կարող է խանգարել սննդից մի շարք միկրոտարրերի, այդ թվում՝ երկաթի կլանմանը։ Ուստի, ըստ մասնագետների, հում ընկուզեղենը պետք է մի քանի ժամ թրջել, ապա չորացնել։

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում