Նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկը: Գիտնականներն ապացուցել են, որ հունական ընկույզը բարելավում է անոթների մակերեսի բջիջների շերտի աշխատանքը:
Այն նաև կայունացնում է արյան ճնշման մակարդակը և խոչընդոտում է արյան մեջ մակարդուկների առաջացմանը, ինչը նվազեցնում է տրոմբների առաջացման ռիսկը: Հունական ընկույզով թուրմն օգտագործում են սրտի իշեմիկ հիվանդությունների՝ ստենոկարդիայի, առիթմիայի, ինֆարկտի բուժման և կանխարգելման համար:
Կոսմետոլոգիայում օգտագործվում է հունական ընկույզի յուղը, այն կիրառում են ոչ միայն բժշկական նպատակներով, այլև կոսմետիկ, քանի որ այն երիտասարդացնող ազդեցություն ունի մաշկի վրա, ամրացնում է մազերն ու եղունգները: Դրա հիմքով պատրաստում են հակաբորբոքային դիմակ, որը հարմար է ցանկացած տեսակի մաշկի համար:
Այդ յուղը շատ հեշտությամբ է ներծծվում, մաշկը դարձնում է մետաքսանման և վերականգնող հատկություն ունի: Օրգանիզմը հարստացնում է յոդով:
Յոդի բարձր պարունակությունը բացատրում է հունական ընկույզի օգտակարությունը վահանաձև գեղձի հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար: Ինչպես գիտենք, յոդը կարգավորում է նյութափոխանակությունն օրգանիզմում, առանց դրա մեր կյանքը հնարավոր չէ: Ավելի շատ հունական ընկույզ ուտել խորհուրդ է տրվում գրանիտի առկայությամբ տարածքներում և բարձր ճառագայթային ֆոնով գոտիներում ապրող մարդկանց:
Ընկույզի բարձր կալորիականությունը վտանգավոր է մի մեծ աման ուտելու դեպքում, ինչը գործնականում անհնար է, քանի որ այս մթերքը շատ հագեցնող է: 3-5 ընկույզը բավարար է օրգանիզմին և կազմվածքին օգնելու համար. հունական ընկույզը լավացնում է նյութափոխանակությունը: