Այս ըմպելիքը չափազանց օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն պատրաստվում է կարմիր կաղամբից: Այն պարունակում է անտոցիդներ, որոնք օգտակար են օրգանզիմի համար: Կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ և միներալներ:
Կարմիր կաղամբը իջեցնում է արյան ճնշումը, ամրացնում է անոթները, օրգանիզմից հшնում է տոքսինները, մաքրում է լյարդը: Կարմիր կաղամբի մեջ պարունակվող ֆիտոնցիդները պայքարում են տուբերկուլյոզի դեմ: Կարմիր կաղամբի կանոնավոր օգտագործումը նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղով հիվանդանալու ռսկը:
Կաղամբի տերևները բուժում են վերքերը, այրվածքները, հանում են գլխացավը, ամրացնում են եղունգները:
Կաղամբի այս տեսակը արագացնում է նյութափոխանակությունը և կարգավորում է մարսողությունը: Բաղադրիչներ 300 գ կարմիր կաղամբ 1 կանաչ խնձոր 1 ճաշի գդալ թարմ ռեհան 1 ճաշի գալ թարմ անանուխ Պատրաստման եղանակը Բոլոր բաղադրիչները մանրացնել և հարել բլենդերի օգնությամբ, մինչև ստացվի հեղուկ զանգված: Ընունել օրը 2 անգամ մեկական բաժակ ուտելուց առաջ: