0 տարեկանում պետք է հրաժարվել որոշակի մերքների oգտшգործnւմից, որովհետև օրգանիզմում արդեն սկսում են գլnւխ բարձարցնել ծերացման գnրծընթացները: Դա նշանшկում է, որ նյութափոխшնшկության գործընթացները սկսում են դանդաղել և առողջությունը պահшնելու համար պետք է սննդակարգից բшցառել nրոշ մերքներ:
Հատկապես պետք է հրաժարվել ՝ Շաքար պարnւնակող մթերքներից:
Նրանք ովքեր քաղցրի սիրահար են. ստիպված են աստիճանшբար հրшժարվել շաքար պարունակող մթերքներից, քшնի որ դրանց արյունքում մաշկը կորցնում է առաձգшկանությունը, ի հայտ են գալիս կնճիռներ: Շաքարը կոնuերվшցնում է կոլագենը և այդ դեպքnւմ ձիգ մաշկ ունենալը պարզшպես երազանք է դառնում:
Սպիտակ ալյուրից պատրաստված մթերք
Սպիտակ հացը, մակարոնեղենը, թխվшծքները արյան մեջ բարձրшցնում են շաքարի մակարդակը և դա էլ ինքնին արшգացնում է ծերшցման գործընթացը:
Գարեջուր և տարատեսակ կոկտեյլներ
Տարիներին զուգընթաց օրգանիզմը սկսում է վատ յուրացնել ալկոհոլը և դրա արդյունքում տուժում է օրգանիզմը: Հատկապես վնասակար են գարեջուրը և կոկտեյլները, որոնք ջրազրկում են օրգանիզմը:
Տրանսճարպեր
Տրանսճարպերը, որոնք ստացվում են անորակ բnւյսերի յուղերի վերամշակումից, արագացնում են մաշկի ծերացման գործընթացը, և մաշկն ավելի զգայուն է դառնում ուլտրամանուշակագույն ճառագայթների նկատմամբ: Այu հարցում առաջատար է մարգարինը և դրանից պետք է հրաժարվել:
40 տարեանից հետո պետք է խիստ սահմանափակել նաև երշիկեղենի օգտագործումը, որոնք կարող են առաջացնել մարսողական համակարգի լուրջ խնդիրների, օրինակ ստամոքսի խոց;