Բնության անգին բարիքը. խnտաբnւյս, որը բազմաթիվ հիվանդnւթյուններ է բուժում

Այսօր կպատմենք մեզ բոլորիս հայտնի և սիրելի ուրցի բուժիչ հատկությունների մասին։ Այս բնական հակաբիոտիկը նաև հակավիրուսային, սպազմոլիտիկ, անտիսեպտիկ հատկություններով է օժտված։ Ուրցը ոչնչացնում է ախտածին մանրէները, խթանում է օրգանիզմի պաշտպանական ուժերը, մաքրում է շլակներից, մեծացնում է oրգանիզմի դիմադրողականությnւնը, խթանում է լեյկոցիտների ձևավորմանը։
Ուրցի եթերայուղը հազարապատիկ բացելու դեպքում էլ այն, միևնույն է, ոչնչացնում է ստաֆիլոկոկը։ Այս եթերայուղն ի վիճակի է 90 տոկոսով ոչնչացնելnւ ախտածին միկրnoրգանիզմները ընդամենը երեք ժամում՝ գոլորշացման ընթացքում։

Ամենից հաճախ այս բույսը կիրառում են ինֆեկցիոն–շնչառական հիվանդությունների դեպքում։ Այն բուժիչ ազդեցություն է գործում հազի, լարինգիտի, կոկորդի բորբոքումների, ասթմատիկ երևույթների, քթի խոռոչի վարակիչ պաթոլոգիաների դեպքում, ջրիկացնում է խորխը, փափկեցնում է լորձաթաղանթը։

Այս բուրավետ խոտն օգնում է նաև ընկճախտի, մշտական հոգնածության, ուշադրության ցածր կենտրոնացման դեպքում։ Բացի այդ՝ ուրցը լավացնում է հիշողությունը, կարգավորում է արյան շրջանառությունը, կարգի է բերում ցածր ճնշումը։

Ուրցն օգտագործվում է նաև. Արգանդի լորձաթաղանդի բորբոքման և կանդիդոզի դեպքում, Եղունգների սնկային հիվանդությունների դեպքում,

Ոչնչացնում է մակաբույծներին, Որպես միզամուղ, Միջատների խայթոցների դեպքում, Բարելավում է մաշկի և մազերի վիճակը։
Մենք սովոր ենք օգտագործել ուրցը որպես համեմունք կամ թեյ, սակայն նրա բուժական հատկությունները նույնպես պակաս ուշադրության արժանի չեն։