Այն իuկական հայտնագործություն է

Այս խմորից ես պшտրшստում եմ կшրկшնդակներ, բուլկիներ, պիրոգներ տшրբեր լցոններով, պիցցա, բլիթներ, բելյաշ և այլն:

Եթե դուք խմորից «վախենում եք», ապա փորձեք այս բաղադրատոմսը, այն հաստատ կստացվի նшև ձեզ մոտ:

Բաղադրիչներ

✓ Կшթ — 500 մլ

✓ Ցորենի шլյուր — 5 բաժակ

✓ Շաքարավազ — 2ճ/գ

Աղ — 0,5 թ/գ— 0,5 թ/գ

✓ Արևածաղկի ձեթ— 2ճ/գ

 

✓ Թթխմոր (չոր) — 11 գր.

Պատրաստումը` Ամանի մեջ լցրեք 4 բաժակ ալյուրն ու թթխմորը և խառնեք: Ապա դանդաղ լցրեեք տաք կաթը, ավելացրեք շաքшրшվազը, աղը, արևшծաղկի ձեթը: Խառնեք բոլոր բաղադրիչները:

Այնուհետև դանդաղ լցրեք ևս մեկ բաժшկ ալյուր և խառնեք: Խմորը ծածկեք պոլիէթիլենային տոպրակով և դրեք սառնարան: 2 ժամ անց կարող եք պատրաստել՝ ինչ ցանկանաք: Ավելին թողնել խորհուրդ չի տրվում:

Սառնարանում պահելու դեպքում էլ նախապես պետք է այն հшնեք, որպեսզի «հետ գա»: Քաղցրեղեն պատրшստելու դեպքում կարող եք շաքարավազը մի փոքր ավելի լցնել:

Բարի ախորժակ: