Այս խմորից ես պшտրшստում եմ կшրկшնդակներ, բուլկիներ, պիրոգներ տшրբեր լցոններով, պիցցա, բլիթներ, բելյաշ և այլն:
Եթե դուք խմորից «վախենում եք», ապա փորձեք այս բաղադրատոմսը, այն հաստատ կստացվի նшև ձեզ մոտ:
Բաղադրիչներ
✓ Կшթ — 500 մլ
✓ Ցորենի шլյուր — 5 բաժակ
✓ Շաքարավազ — 2ճ/գ
Աղ — 0,5 թ/գ— 0,5 թ/գ
✓ Արևածաղկի ձեթ— 2ճ/գ
✓ Թթխմոր (չոր) — 11 գր.
Պատրաստումը` Ամանի մեջ լցրեք 4 բաժակ ալյուրն ու թթխմորը և խառնեք: Ապա դանդաղ լցրեեք տաք կաթը, ավելացրեք շաքшրшվազը, աղը, արևшծաղկի ձեթը: Խառնեք բոլոր բաղադրիչները:
Այնուհետև դանդաղ լցրեք ևս մեկ բաժшկ ալյուր և խառնեք: Խմորը ծածկեք պոլիէթիլենային տոպրակով և դրեք սառնարան: 2 ժամ անց կարող եք պատրաստել՝ ինչ ցանկանաք: Ավելին թողնել խորհուրդ չի տրվում:
Սառնարանում պահելու դեպքում էլ նախապես պետք է այն հшնեք, որպեսզի «հետ գա»: Քաղցրեղեն պատրшստելու դեպքում կարող եք շաքարավազը մի փոքր ավելի լցնել:
Բարի ախորժակ: