Խորովածի մարինադի բաղադրատոմս, որով այն պարզապես ֆանտաստիկ համեղ Է ստացվում․ անպայման փորձեք

Էլ ի՞նչ հայ, եթե չես սիրում խորոված ուտել։

Ներկայացնում ենք խորովածի մարինադի բաղադրատոմս, որով այն պարզապես ֆանտաստիկ համեղ Է ստացվում։

Էմալապատ ամանի մեջ լցնում ենք 200 միլիլիտր յուղ, ավելացնում ենք համեմունքները: Չոր համեմը (քիչ) և թարխունը ցանկալի են: Աղն ըստ մսի քանակի: Լավ խառնեք և թողե ներծծվի: Այնուհետև մեզ պետք է շատ սոխ՝ կես կիլոգրամ, մեկ ու կես կիլոգրամ մսի համար ամենաքիչը, կտրատեք սոխը երկայնքով, քառակուսաձև (եթե խոշոր են, կարող է լինել 6 մաս): Մեկը, ամենափոքրը, կամ կեսը շատ մանր կտրատում ենք և քիչ քանակությամբ աղ ենք ավելացնում: Ամեն ինչ լցնում ենք մարինադի մեջ, լավ խառնում: Նման մարինադում նույնիսկ չոր տավարի միսը շատ լավ կստացվի, բայց ճիշտ է վերցնել խոզի վիզ:

Միսը կտրատեք խոշոր չափերով, հյութալի կստացվի: Դե, եթե դուք վերցնեք ոչխարի միս, դուք կարող եք ավելի քիչ աղ անել: Դնում ենք մարինադի մեջ, ձեռքով լավ խառնում ենք.. սոխի այն մասնիկները, որոնք մակերևույթին են հայտնվել, կտրված հատվածներով շրջում ենք դեպի միսը և լավ սեղմում: Եթե նախատեսվում է տապակել ոչ մոտ ապագայում, խորհուրդ եմ տալիս գագաթին պղպեղ անել և լցնել կարագ, այնպես, որ միսը ծածկվի ամբողջությամբ:

Հիմա բացատրեմ, թե ինչու է այսպիսի խորովածն ավելի արագ տապակվում՝ յուղը, կուտակվելով և այ րվելով, տաքացնում է այն ներսից, բայց միևնույն ժամանակ թույլ չի տալիս չորանալ ։

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում