Շատ հաճախ պանրային մթերքն ավելի էժան է, քան իրական պանիրը։ Եղեք զգոն, մի վազեք էժանի հետևից: Ավելի լավ է ուտել քիչ իսկական պանիր, քան մեծ կտոր պանրային մթերք, հակառակ դեպքում առողջական խնդիրներից չեք խուսափի:
Վակուումային փաթեթում գտնվող պանիրն ավելի լավ է շրջանցել: Ընտրեք մի կտոր՝ կտրված ամբողջ գլխից, այդպես ավելի քիչ հավանական է խաբվել:
Ուշադրություն դարձրեք պանրի վրա: Նրա վրա չպետք է լինի ոչ մի նստվածք և քերծվածք, հակառակ դեպքում կա վնասակար բակտերիաներով պանիր կամ թանկ, բայց բոլորովին անհամ պանիր գնելու վտանգ:
Որակյալ հումքին բնորոշ է հավասարաչափ նկար, միասնական կառուցվածք, հավասար սիմետրիկ անցքեր։ Եթե դուք փարմեզանի և նմանատիպ այլ սորտերի սիրահար եք, պետք է ուշադրություն դարձնեք արտադրողի գնին և հեղինակության վրա: Մնացած դեպքերում, ձեզ կարող է օգնել մեր թեստը:
Պանրի որակի թեստ․ Վերցրեք մի կտոր ձեռք բերված սենյակային ջերմաստիճանի պանիր և նրբորեն թեքեք այն ճիշտ անկյան տակ: Պանիրը չպետք է ճաքի ճկման տեղից: Ճիշտ կլինի հրաժարվել փխրուն պանրից, որը հեշտությամբ փշրվում է: Ամենայն հավանականությամբ, ձեր առջև պալմայի յուղ է՝ խառնած չոր կաթի և ներկերի հետ: Եղեք զգոն և օգտագործել միայն օգտակար սնունդ: Հոգ տարեք ձեր սիրելիների առ ողջության մասին, ուղարկեք նրանց այս օգտակար տեղեկատվությունը: