Հիշում Եմ, Որ Մանկության Տարիներին Տատիկս Ինձ Թույլ Չէր Տալիս Օրական Երկու Ձվից Ավելի Ուտել․ Դուք Երևի Չգիտեք, Թե Ինչ Կլինի Ձեզ Հետ, Եթե Օրական 2 և Ավելի Ձու Ուտեք

Հավի ձվերը բազմակողմանի կենդանական արտադրանք են: Այն պարունակում է գրեթե բոլոր էական ամի նաթթուները, վի տամինները (հատկապես A, B, B12 վի տամինները), ճա րպեր, սել են: Ձուն շատ ավելի կենսաբանական արժեք ունի, քան միսը, ձուկը, կաթը և սոյան։ Դա կազմում է այնքան, որքան 94%-ը: Այնուամենայնիվ, այդքան շատ առավելությունները չեն դարձնում այս ապրանքը բոլորի համար հավասարապես օգտակար:

Ավելին, Առ ողջապահության նախարարությունը խորհուրդ է տալիս յուրաքանչյուր 2 օրը մեկ ձվի սպառումը հասցնել 1 ձվի: Իսկ ԱՄՆ-ում ասում են, որ օրական 1 ձուն ավելի քան բավարար կլինի։ Փաստն այն է, որ հավի ձվերը պարունակում են խոլես տերին: Մեկ դեղնուց ուտելով՝ դուք արդեն կստանաք օրական ձեր նորմայի կեսից ավելին (300 մգ)՝ 185 մգ։ Բոլորը գիտեն, որ խոլեստ երինի բարձր մակարդակը բազմաթիվ լուրջ հիվան դությունների պատճառ է:

Այդ նույն ոսկե միջինի մեջ ընկնելու համար լավագույնն է իսկապես օրական մեկ ձվից ոչ ավել ուտել: Այս թեման լայնորեն ուսումնասիրվել է: Այնուամենայնիվ, դուք պետք է հասկանաք, որ բարձր խ ոլեստերինի հետ կապված հիվան դությունները չեն առաջանում միայն ձվերից: Դրա վրա ազդում են հսկայական թվով գործոններ:

Օրինակ ՝ ինչպես է ընդհանրապես մարդ ուտում և ինչ ապրելակերպ է վարում: Բացի այդ, մարդիկ ձու չեն ուտում միայն մաքուր տեսքով: Առավել հարմարավետ սննդամթերքները, քաղցրավենիքը, տարբեր սոուսներն ու մսամթերքը պարունակում են ձվի փոշի: Հազիվ թե գտնվի մի մարդ, ով նստած հաշվարկի, թե ընդհանուր առմամբ քանի ձու է կերել այսօր: Ձվի փոխարժեքի սահմանները բավականին լղոզված են:

Նրանք ասում են նաև, որ եթե մարդը առո ղջ է և չունի նախատրամադրվածություն խոլես տերինի կլանման ավելացման, ապա կարող եք նույնիսկ օրական 3 ձու ուտել: Անձամբ ես իսկապես չեմ հասկանում, թե ինչու: Բայց սա, իհարկե, յուրաքանչյուրի ընտրությունն է։ Հիմնական պայմանը հավասարակշռված սնունդն է ամբողջ օրվա ընթացքում: Սա վերաբերում է սպիտ ակուցների, ճար պերի և ած խաջրերի հավասարակշռությանը:

Մեր մարմինը շատ խելացի մեխանիզմ է։ Լյ արդը արտադրում է խոլե ստերինի մոտավորապես 80% -ը, որն անհրաժեշտ է նորմալ ճա րպային նյութափոխանակության համար: Եթե սկսեք ավելի շատ խոլեստ երինով հարուստ սնունդ օգտագործել, ձեր լյ արդը պարզապես կկրճատի խոլեստ երինի արտադրությունը ՝ հավասարակշռությունը պահպանելու համար: Նյութը պատրաստեց՝ https://news99post.com/-ը

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում