3 գլուխ սխտոր․ ու նա այնպիսի մի հանճարեղ բան արեց դրանով, որ բերանս բաց էր մնացել

Սխտորի փոշին իսկապես բազմակողմանի հավելում է: Այն սնունդին տալիս է ախորժելի բուրմունք ՝ միաժամանակ պահելով շ նչառությունը թարմ: Իր լավ լուծելիության շնորհիվ այն իդեալական է սոուսներ և մարինադներ պատրաստելու համար: Ես լրտեսեցի խոհարարից մի փայլուն հնարք՝ սխտորի փոշի պատրաստելու համար (կես բաժակից մի փոքր ավելի) ձեզ հարկավոր կլինի 3 խոշոր գլուխ սխտոր:

Կտրեք սխտորը և կեղևազատեք: Կտրեք հավասար հաստության շերտերի: Տեղադրեք շերտերը թխում թերթիկի վրա: Թխման թերթիկը ուղարկեք նախապես տաքացրած ջեռոց ՝ 100-150 աստիճան: Թող սխտորը մնա այնտեղ, մինչև շերտերը չոր և փխրուն լինեն (2-3 ժամ): Անջատեք վառարանը, թողեք այնտեղ, մինչև դրանք ամբողջովին սառչեն: Այժմ պարզապես պետք է սխտորները մանրացնել սուրճի սրվիչում կամ մանրացնել հավանգի մեջ,

որպեսզի փոշին 10 անգամ ավելի լավ լինի, քան խանութը ՝ առանց որևէ կոնսերվանտների և կեղտերի: Դուք կարող եք պատրաստի փոշին խառնել աղի հետ: Ավելացրեք ձեր նախընտրած խոտաբույսերը, պղպեղը այստեղ `դուք կստանաք ձեր սեփական արտադրության յուրօրինակ համեմունքը: Եվ ինչն ամենակարևորն է՝ բնական!