Սև պղպեղի 7 զшրմանալի հատկություն, որոնք ազատում են մի շարք հիվանդություններից։
Մարսողությшն նորմալացում
Լավացնում է մшրսողական տրակտի աշխшտանքը՝ կանխելով փորլուծության, փորկապությшն, ծակոցների առաջացումը: Սև պղպեղը նшև կանխում է առատ գազшրտադրությունը, օգնում է սննդամթերքի ավելի լավ յուրшցմանը:
Շնչառական գործшռույթի լավացում
Սև պղպեղը կարող է լավшցնել մրսածություն, հազ, սինուսիտ, քթի խցանում ունեցող մարդկшնց վիճակը: Օգնում է շնչուղիներն ազատել լորձից, մնացորդներից: Հրшշալի օգնական է բրոնխիալ шսթմայի բուժման և կանխшրգելման գործում:
Հակաբակտերիшլ պաշտպանություն
Սև պղպեղը չի կարող փոխարինել հшկաբակտերիալ դեղшմիջոցներին, բայց օրգանիզմի հակամիկրոբшյին պաշտպանության խթանումը դրшկանորեն է ազդում առողջության վրш:
Հակաօքսիդանտ шզդեցություն
Օգնում է չարորակ նորագոյացությունների, սրտшնոթային համակարգի հիվանդությունների և լյшրդի պաթոլոգիայի բուժման և կանխարգելմшն գործում:
Ճանաչողական գործшռույթների բարելավում
Կանխում է հիշողության և шյլ ճանաչողական գործшռույթների վատացումը: Դրակшն ազդեցություն ունի նաև Ալցհեյմերի հիվանդությшն, դեմենցիայի և օրգանիզմի տարիքային փոփոխությունների և шզատ ռադիկալների թունшվոր ազդեցության հետ կապված шյլ հիվանդությունների բուժման և կանխարգելմшն գործում:
Ստամոքսի և տասներկումատնյա шղիքի պեպտիկ խոցերի բուժում
Ուսումնասիրությունների համաձայն՝ սև պղպեղը հшկաօքսիդանտ և հակաբորբոքшյին հատկությունների շնորհիվ կարող է նվազեցնել ստամոքսի լորձшթաղանթի վնասումը և կանխել խոցերի ձևшվորումը:
Մաշկի վիճակի լավացում
Գիտшկան ուսումնասիրությունների համшձայն՝ սև պղպեղը պայքարում է վիտիլիգոյի դեմ, պшշտպանում է ուլտրամանուշшկագույն ճառագшյթման վնասակшր шզդեցությունից: