Հավի բդիկների պատրաստման ֆրանսիական այս եղանակն իսկապես լավագույնն Է․ Մատները հետը կուտեք, այնքան համեղ Է ստացվում

Պատրաստման ժամանակը 35 րոպե։ Եփելու ժամանակը 35 րոպե։

Բաղադրիչներ՝ 9 հատ. հավ (ոտքեր), 3 ճ.գ թթվասեր, 4 ճ.գ մանանեխ (ֆրանսիական), 1,5 ճ.գդ սխտորի փոշի, 1,5 ճ.գդ պապրիկա (քաղցր աղացած), աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի (սև), աղ՝ ըստ ճաշակի։

1. Խոհարարության համար կարող եք օգտագործել հավի ցանկացած մասեր։ Ես ունեմ 9 ոտք (ընդհանուր քաշը 900 գր.): Լվացեք և աղ ցանեք։

2. Ոտքերը լցնել ամանի մեջ, պղպեղ անել, ավելացնել թթվասերն ու ֆրանսիական մանանեխը։ Թթվասերը հավը կդարձնի նուրբ և հյութալի։ Ֆրանսիական մանանեխը հատիկավոր է, առանց սուր հոտի, ոչ կծու և ունի թեթև ընկույզի համ։ Նա ճաշատեսակին համ ու տեսք կհաղորդի:

3. Թասի մեջ ավելացնել չորացրած սխտորն ու պապրիկան: Եթե օգտագործեք թարմ սխտոր, այն կվառվի և տհաճ համ կհաղորդի։ Պապրիկան ուտեստը կդարձնի վառ ու գեղեցիկ։ Համեմունքներ, խոտաբույսեր, կարող եք ավելացնել ցանկացած՝ ըստ ճաշակի:

4. Ամեն ինչ լավ խառնել, ծածկել ու թողնել սառնարանում 30 րոպե։

5. Թխելու թերթիկը կամ ձևը երեսպատել փայլաթիթեղով։ Ոտքերը թթվասերի և մանանեխի մեջ դնել փայլաթիթեղի վրա։ Չոր համեմունքների շնորհիվ մարինադը դառնում է հաստ, չի տարածվում և ծածկում է ստորին ոտքի ամբողջ մակերեսը։ Թխում ենք 200 աստիճանով 35 րոպե։

6. Ժամանակը տատանվում է՝ կախված ջեռոցից: Եթե ոտքերը մեծ են, ապա մենք ավելացնում ենք ժամանակը մինչև 45-50 րոպե:

Հանեք հավի ոտքերը: Ահա թե ինչպես են նրանք պայծառ դառնում։ Վերևում խրթխրթան կեղև չկա: Նրանք փափուկ և նուրբ են:

7. Ոտքերը տեղափոխեք ափսեի մեջ և անմիջապես մատուցեք։ Նրանց համար հարմար է ցանկացած բանջարեղեն, հացահատիկ կամ մակարոն: Մանանեխի ամբողջական սերմերը թխվելիս դառնում են ավելի փափուկ և ուտելիս պարզապես հալվում են բերանում:

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում