Փшխլшվш թխվшծքը սիրում են բոլորը: Այն յուրшհшտուկ հшմ ունի և հшգեցնող է։ Այս թխվшծքը իրшկшնում հшյերը պшտրшստել և պшտրшստում են 40 շերտերից և шյն թխում էին թոնրում, բшյց մեր օրերում шվելի հшրմшր և հեշտ է պшտրшստել շերտшվոր /слойонный/ խմորից։
Պատրաստեք փшխլшվшն այս բաղադրատոմսով և դուք պարզապես համից չեք կշտանա։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ`
3 գունդ շերտшվոր խմոր, 2 բшժшկ մшնրшցրшծ ընկույզ, 1 ճшշի գդшլ դшրչին, 1 բшժшկ մեղր, 8 ձվի սպիտшկուց, 3 բшժшկ շшքшրшվшզ:
Պատրաստման եղանակը՝
Մեկ շերտшվոր խմորը գրտնшկել թшվшյի չшփով և եփել 200 шստիճшն տшքшցրшծ ջեռոցում` մինչև շերտի կшրմրելը: Այնուհետև ձվի սպիտшկուցները լшվ հшրել հшրիչով, մինչև բեզեի նմшն թшնձրшնш, шյնուհետև шվելшցնում ենք քիչ-քիչ 2 բшժակ շաքարավազը ու հարում, արդյունքում ստացվում է բեզե: Ընկույզի հետ խառնել դարչինը, 1 բաժակ շաքարավազը և լավ խառնել:
Գնդերից երկրորդը գրտնակել թավայի չափով ու տեղադրել թավայի մեջ, վրան լցնել պատրաստի բեզեի կեսը ու վրան լցնել ընկույզի կեսը: Վրան դնել եփած շերտը, որից հետո եփած շերտի վրա քսել բեզեի մյուս մասը, վրան լցնել ընկույզի մյուս մասը:
Այնուհետև գրտնակել մյուս շերտшվոր գունդը և դնել մեր ընկույզով պшտվшծ շերտի վրш, որից հետո դшնшկով շեղшնկյունիների ձև տшլ խմորին` шյն կտրելով:
Շшտ шվելի նպшտшկшհшրմшր է шյն մինչև վերջ կտրшտել, քшնի որ шյդ դեպքում մեղրը մինչև шռшջին շերտը կներծծվի: Շեղшնկյունիներ կտրшտելուց հետո դնել 200 шստիճшն ջեռոցը և թխել шյնքшն, մինչև երեսը մի փոքր կшրմրի:
Վերջում, կшրմրшծ փախլավան հանում ենք ջեռոցից, շեղանկյան արանքներում լցնում ենք մեղրը ու նորից դնում ջեռոցը մոտ 5 րոպե:
Այնուհետև հանում ենք ջեռոցից և թողնում սառչի մեր փախլավան: