Հավասար քանակով խառնեք թարմ հապալաս և ազնվամորի:
Ի դեպ, հապալասը համարվում է տեսողության բարելավման լավագույն միջոցներից մեկը՝ կերեք այն առանց սահմանափակման: Ամբողջ օրվա ընթացքում երեք—չորս ժամը մեկ կիտրոն կերեք: Վրայից խմեք կանաչ թեյ: Խառնեք մեկ քառորդ թեյի գդալ մեղր և կես բաժակ թունդ թեյի «զավարկա»:
Պատրաստի խառնուրդը օգտագործվում է աչքերի մեջ կաթացնելու համար. հինգ կաթիլ՝ օրական երեք անգամ: Գիշերը մի բաժակ մեղրով ջուր խմեք (մեկ թեյի գդալ մեղր ավելացրեք մի բաժակ մաքուր ջրին):
Օրական առնվազն մեկ բաժակ թարմ գազարի հյութ խմեք, կես թեյի գդալ ձիթապտղի յուղով: Տեսողության բարելավման լավագույն միջոցներից մեկը մասուրի պտուղներից պատրաստված թուրմն է, որը պետք է պատրաստել երեք, չորս թեյի գդալ մանրացված պտուղների վրա երկու բաժակ եռացրած ջուր լցնելով: Եփեք ոչ ավելի, քան հինգ րոպե: Տաք բաղադրության մեջ ավելացրեք թեյի գդալ մեղր (մի բաժակ թուրմին):
Նաև տեսողության բարելավման համար խորհուրդ է տրվում օրական ուտել առնվազն հարյուր հիսուն գրամ կոճապղպեղի և կարմիր ճակնդեղի աղցան՝ համեմված կիտրոնի հյութով և ձիթապտղի յուղով (թեյի գդալով): Երկու բաժակ ջրի մեջ հինգ րոպե լուծեք մեկ կամ երկու թեյի գդալ մանրացված եղինջ (դուք կարող եք օգտագործել, ինչպես տերևները, այնպեսէլ ցողունները), ապա քամեք թուրմը թանզիվով և խառնեք այն կանաչ թեյյի հետ: Օգտագործեք օրական կես բաժակ: Մեկ թեյի գդալ սամիթի սերմերի վրա (չոր) մի բաժակեռացրած ջուր լցրեք: Հինգ րոպե անց, խմեք թուրմը փոքր կումերով: Ընդունեք օրական երկու անգամ: