Արդյո՞ք պետք է լվանալ պելմենին՝ եփելուց առաջ. այս մասին քչերը գիտեն

Անկեղծ խոստովանեք, հավանաբար դուք նույնպես երբեմն ծուլանում եք տանը ուտելիք պատրաստել ու սառցարանից հանում եք խանութից գնված պելմենիներըԲայց արդյո՞ք երբևէ մտածել եք՝ պետք է սառեցրած պելմենին լվանալ եփելուց առաջ, թե՝ ոչ: Պատասխանը միանշանակ է՝ այո:

Թվում է, թե ավելի պարզ բան չկա, քան պելմենի եփելը: Բայց մտածեք, թե որքան հաճախ է պատահում, որ դրանք եփվելու ընթացում ճաքում են, քանդվումԻսկ դա մի պարզ գաղտնիք չիմանալու պատճառով է լինում

Բանն այն է, որ և տանը, և արտադրամասում պելմենիներն ուղարկվում են սառցարան: Ջերմաստիճանի կտրուկ փոփոխության հետևանքով խմորը ճաքճքում է և պելմենիները քանդվում են: Միջուկը լցվում է ջրի մեջ, խմորը կտորկտոր լինում