Այս աղցանը գերադասելի է անգամ ավանդական դարձած «Մայրաքաղաքայինից». համը և տեսքն ուղղակի հիասքանչ են

Բաղադրիչներ՝

200 գ խաշած տավարի միս ,2 թարմ վարունգ, 2 լոլիկ, 4 խաշած ձու2-3 կարտոֆիլ, 200 գ մարինացված ոլոռ, սև և կարմիր պղպեղներ,աղ, սամիթ, մայոնեզ։

Պատրաստման եղանակը՝

Վարունգը կտրատել՝ նախ շրջանաձև, ապա երկարությամբ։ Լոլիկի միջուկը հանել և երկարությամբ կտրատել։ Միսը միջին երկարությամբ կտրատել։ Ձվի սպիտակուցն ու դեղնուցն առանձնացնել, առանձինառանձին անցկացնել  քերիչով։ Դեղնուցին ավելացնել մի փոքր կտրտած սամիթ, 0,5 թ/գ մայոնեզ, խառնել, փոքրիկ ձվերի տեսք տալ և մինչև աղցանի պատրաստ լինելը թողնել սառնարանում։

Կարտոֆիլն անցկացնել քերիչով (ավելի հարմար է օգտագործել կորեական աղցանի պատրաստման համար նախատեսված քերիչ): 2-3 անգամ լավ լվանալ սառը ջրի մեջ, որպեսզի օսլան դուրս գա և չորացնել սննդային անձեռոցիկներով կամ սրբիչով։

Թավայի մեջ ձեթ լցնել, կարտոֆիլը մասմաս տապակել լավ տաքացած ձեթի մեջ (ձեթըպետք է ծածկի կարտոֆիլը), հանել, լցնել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղայնությունը դուրս գա։

Բոլոր կտրատած բաղադրիչները, նաև ոլոռը`խառնել իրար, ավելացնել մայոնեզ, համեմել աղով և պղպեղներով։

Աղցանը տեղափոխել մատուցվող ափսեյի մեջ, կենտրոնում մի քիչ փոսիկ թողնել (բնիտեսքվ), ամբողջ աղցանը պատել տապակած կարտոֆիլով, փոսիկի մեջ 2-3 թև հազար դնել, ձվի դեղնուցով պատրաստած ձվիկները դնել հազարի տերևների վրա

Եվ ահա` պատրաստ է…

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում