Ընդամենը 3 բաղադրիչով 7 րոպեում ստանում եմ ընտիր շերտավոր խմոր․ այս բաղադրատոմսի մասին Դուք հաստատ դեռ չեք լսել

Արագ պատրաստվող շերտավոր խմորի բաղադրատոմս․

Բաղադրությունը․ 1 կգ ալյուր, 800 գ կարագ, 2 հավի ձու, 1 ճ.գ աղ, 2 ճ.գ. քացախ 5-7%, 350 մլ սառեցված ջուր։

Պատրաստման եղանակը․ Կարագը մանրացնել քերիչով, անընդհատ թաթախելով ալյուրի մեջ։ Կարագը խառնել մաղած ալյուրի հետ։ Խորը ամանի մեջ հա րում ենք աղը, քացախը և ձվերը հարիչով։ Լցնել սառը ջրի մեջ, խառնել մինչև միատարր դառնա։ Հեղուկ խառնուրդը խառնել կարագով ալյուրի հետ։ Փոքր չափաբաժիններով ավելացրեք հեղուկը՝ ձեռքերով անընդհատ խառնելով խմորը։

Շերտավոր խմոր հունցել։ Խմորից մեծ գնդիկի ձևավորել, բաժանել երկու հավասար մասերի։ Փաթաթել կերակրի թաղանթով։ Դրեք սառնարանում առնվազն 2 ժամով: Շերտավոր խմորը հիանալի է ինչպես աղի, այնպես էլ քաղցր խմորեղենի համար: