Հարևանուհիս զարմացավ, երբ տեսավ ինչպես 2լ կաթից ստացա ԱՅՍՔԱՆ շատ պանիր․ համից կշտանալն անհնար է

Մեզ անհրաժեշտ կլինի. — կաթ — 2 լիտր;

— աղ — 1,5 — 2 ճաշի գդալ; — թթվասեր — 400 գրամ; — ձու — 6 հատ: Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի՝ աղով։ Եթե պանիրն ավելի քիչ աղի եք սիրում, ավելի քիչ աղ ավելացրեք։ Մինչ կաթը եռում է, հարել ձվերը։ Եռացող կաթին ավելացնել թթվասերն ու հարած ձվերը՝ անընդհատ խառնելով (ցանկալի է հարելով), կաթը եռացնել 5-6 րոպե։ Դուք պետք է տեսնեք, թե ինչպես է կաթնաշոռը ձևավորվում և շիճուկը բաժանվում:

Քամոցը դնել կաթսայի վրա, ծածկել 4 շերտով ծալված շղարշով և զանգվածը քամոցով անցկացնել։ Թողեք, որ շիճուկը ամբողջությամբ թափվի: Պանիրը ծածկել շորով և դնել ճնշման տակ։ Կարելի է տեղադրել երկու տախտակների միջև, կամ կաղապարի մեջ։ Վերևում դրեք 1 կգ քաշով բեռ: 4 ժամ հետո պանիրը պատրաստ է, հեռացրեք ճնշումը։ Եվ թող հանգստանա շղարշի մեջ մի երկու ժամ սառնարանում։

Կարելի է կաթի մեջ ավելացնել նաև 200 գրամ կեֆիր, երբ թթվասերն ավելացնում ենք, պանիրն ավելի փափուկ է լինում։ Իսկ եթե ավելի խիտ պանիր է պետք, կարող եք ավելի ծանր բեռ դնել։ Ամենապարզ բաղադրատոմսը,

եթե դուք երբեք չեք փորձել տանը պանիր պատրաստել, ապա սա հիանալի բաղադրատոմս է սկսելու համար: Առանց կոնսերվանտների, հավելումների կամ համի ուժեղացուցիչների: Տնական բնության արտադրանք! Նյութը հրապարակման պատրաստեց news52post.com-ը