Կաղամբը թթու եմ դնում միայն այս բաղադրատոմսով. իդեալական է ստացվում

Այս բաղադրատոմսով պատրաստված թթուն ապացուցված է տարիների ընթացքում: Մենք նախապես մանրէազերծում ենք բանկաները և կափարիչները։ Բանկաները 10 րոպե, կափարիչները՝ 2-3 րոպե:

Պատրաստում․ 6 տուփի համար անհրաժեշտ է մոտ 6 կաղամբ, յուրաքանչյուրը 2-3 կգ։ Մաքրում ենք սխտորը, կտրատում, յուրաքանչյուր տարայի մեջ 3-4 հատ սխտոր։ Մենք մաքրում ենք կաղամբը, հեռացնում ենք վատ տերեւները։ Այնուհետև կտրեք 2 մաս: Հետո կաղամբը կտրատում ենք շերտերի, բավական մեծ, բայց այնպես, որ լցվեն տարայի մեջ։

Մենք դրանք դնում ենք տարրայի մեջ հնարավորինս ամուր։ Տարաները լցնելիս ջուրը եռացրեք յուրաքանչյուր երեք լիտրանոց բանկայի համար 1,5 լիտր ջրի չափով։ Տարաների մեջ լցնել եռման ջուր և թողնել 10-15 րոպե։

Մարինադի համար (1,5 լիտր ջրի համար). 3 ճաշի գդալ աղ, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ։ Այնուհետեւ յուրաքանչյուր տարայի մեջ ավելացրեք 3 ճաշի գդալ քացախ, լցրեք մարինադով։ Մենք փակում ենք բանկաները։

Մենք շրջում ենք և փաթաթում դրանք: Երբ սառչի, դնում ենք սառը տեղ (նկուղ)։

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում