Եկեք այսօր պատրաստենք բոլորիս կողմից սիրված շատ համեղ հարիսան:
Բաղադրիչները՝
հավի միս – 1 կգ
ձավար – 500 գ
աղ ըստ ճաշակի
յուղ:
Պատրաստման եղանակը՝
Ձավարը մի քանի ժամ թրջել սառը ջրով:
Հավի միսը կտրատել, դնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել ձավարը, լցնել այնքան ջուր, որ 4-5 սմ. ծածկի կաթսայի պարունակությունը:
Եռալուց սկսած փրփուրը հեռացնել: Եփել մարմանդ կրակի վրա: Երբ թանձրանա, սկսել խառնել փայտե գդալով:
Եփել այնքան, որ դառնա ծորուն միատարր շիլա: Պարբերաբար խառնել, որ չկպչի:
Ընթացքում առանձնացած ոսկորները հանել: Վերջում աղ անել: Մատուցել`վրան յուղ դնելով: