Բժիշկներն ու սննդաբանները երբեք չեն հոգնում կրկնել, որ նախաճաշը ամենակարևոր և հիմնական կերակուրն է:
Այն օգնում է ոչ միայն գալիք օրվա համար մեծ էներգիա ստանալ, այլև պահպանել լավ առողջություն:
Շատ դեպքերում առավոտյան ճիշտ կերակուրը թույլ է տալիս նորմալացնլ նյութափոխանակության աշխատանքը, արագացնել նիհարելու գործընթացը և նույնիսկ բարելավվել սրտի աշխատանքը: Եվ, եթե մենք խոսենք վերջինի մասին, ապա միայն մեկ շատ կարևոր մթերք ուտելով նախաճաշին, անշուշտ կօգնի նվազագույնի հասցնել խնդիրների հավանականությունը:
Սրտաբան Աշոկ Միթալը խորհուրդ է տալիս նախաճաշին ուտել վարսակ: Թվում է, թե դա վաղուց արդեն հայտնի էր նույնիսկ այն մարդկանց համար, ովքեր առանձնապես կապ չունեն մասնավորապես բժշկության և դիետայի հետ: Բայց իրականում շատերը չգիտեն ամենակարևոր բաները այդպիսի հրաշագործ մթերքի վերաբերյալ:
Եթե Դուք հրաժարվում եք առավոտյան ձվածեղից հօգուտ վարսակի ապուրի, ապա հաստատ չեք զղջա: Առավելագույն օգուտ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում այն պատրաստել սոյայի կամ նուշի կաթով: Եվ եթե պատրաստի ուտեստին ավելացնեք խնձոր, բանան, ցանկացած սիրելի մրգեր կամ հատապտուղներ, ապա այն կստացվի շատ համեղ և շատ առողջարար: Որպեսզի նվազագույնի հասցնեք բոլոր ծախսերը, ավելի լավ է ընտրեք սեզոնային մթերքներ:
Բետա-գլուկանը, որը հայտնաբերվել է վարսակի մեջ, զգալիորեն նվազեցնում է խոլեստերինը, դրանով իսկ բարելավելով արյան ճնշումը: Այն ունի նաև բազմաթիվ հակաօքսիդիչներ, մանրաթել, ինչը ազդում է մարսողության գործընթացին և, ընդհանուր առմամբ, ստամոքս-աղիքային տրակտի ընդհանուր առողջության վրա: Եթե Դուք վարսակի ալյուր եք մտցնում սննդակարգի մեջ, ապա հաստատ կարող եք մոռանալ բազմաթիվ խնդիրների մասին:
Իհարկե, փոփոխության համար Դուք կարող եք նախաճաշել ձվածեղներով կամ էլ սենդվիչներով: Բայց ավելի մեծ չափով, այնուամենայնիվ խորհուրդ է տրվում կենտրոնանալ վարսակի ապուրի վրա: Դա էժան է, բայց դա կօգնի լուծել մարմնի հետ կապված բազմաթիվ խնդիրներ: Դուք անմիջապես կնկատեք, թե ինչքան է բարելավվել Ձեր ինքնազգացողությունը: