Իսկական կիևյան կոտլետների պատրաստման բաղադրատոմս․ համից պարզապես չեք կշտանա, խոսքերն ուղղակի ավելորդ են

Եթե սիրում եք կիևյան կոտլետ, բայց դեռ չեք գտել ուկրաինական ավանդույթներին լիովին համապատասխան բաղադրատոմս, ապա այս մեկը հենց ձեզ համար է:

Պատրաստման համար անհրաժեշտ է․ Հավի ֆիլե — 4 հատ, կարագ — 100 գ, ձու — 2 հատ, արևածաղկի ձեթ — 400 մլ, կանաչի — մի փունջ, աղ, պղպեղ՝ կախված համից:

Չորահաց: Պատրաստման եղանակը․ Մաղադանոսը կամ սամիթը մանր կտրատեք: Խառնեք կարագը կանաչիների հետ, որպեսզի դրանք կպչեն միմյանց: Կարագը փաթեթավորեք սննդի փաթեթավորման տոպրակով և դրեք սառնարանում մոտ կես ժամով: Ֆիլեն սուր դանակով բացեք այնպես, որ ուղղանկյուն ստացվի:

Թեթև ծեծեք այն, տեղադրեք սառեցված կարագի կտորները մսի եզրին: Ֆիլեն փաթաթեք ռուլետի նման, ձվերը բաժակի մեջ կոտրեք, աղ ավելացրեք և հարեք: Ընկղմեք կոտլետները ձվի մեջ: Դրանից հետո գլորեք չորահացի մեջ, թաթախեք ձվի մեջ և նորից չորահացի մեջ: Վերցրեք խորը տապակ, լցրեք յուղը և տաքացրեք այն:


Կոտլետները դրեք յուղի մեջ և տապակեք բոլոր կողմերից մինչև ոսկեգույն ստացվի: Յուղը պետք է շատ լինի, որպեսզի այն ամբողջությամբ ծածկի կոտլետները կամ գոնե կեսը: