Եթե սիրում եք կիևյան կոտլետ, բայց դեռ չեք գտել ուկրաինական ավանդույթներին լիովին համապատասխան բաղադրատոմս, ապա այս մեկը հենց ձեզ համար է:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է․ Հավի ֆիլե — 4 հատ, կարագ — 100 գ, ձու — 2 հատ, արևածաղկի ձեթ — 400 մլ, կանաչի — մի փունջ, աղ, պղպեղ՝ կախված համից:
Չորահաց: Պատրաստման եղանակը․ Մաղադանոսը կամ սամիթը մանր կտրատեք: Խառնեք կարագը կանաչիների հետ, որպեսզի դրանք կպչեն միմյանց: Կարագը փաթեթավորեք սննդի փաթեթավորման տոպրակով և դրեք սառնարանում մոտ կես ժամով: Ֆիլեն սուր դանակով բացեք այնպես, որ ուղղանկյուն ստացվի:
Թեթև ծեծեք այն, տեղադրեք սառեցված կարագի կտորները մսի եզրին: Ֆիլեն փաթաթեք ռուլետի նման, ձվերը բաժակի մեջ կոտրեք, աղ ավելացրեք և հարեք: Ընկղմեք կոտլետները ձվի մեջ: Դրանից հետո գլորեք չորահացի մեջ, թաթախեք ձվի մեջ և նորից չորահացի մեջ: Վերցրեք խորը տապակ, լցրեք յուղը և տաքացրեք այն:
Կոտլետները դրեք յուղի մեջ և տապակեք բոլոր կողմերից մինչև ոսկեգույն ստացվի: Յուղը պետք է շատ լինի, որպեսզի այն ամբողջությամբ ծածկի կոտլետները կամ գոնե կեսը: