Ինչո՞ւ է ճակնդեղի հյութն օգտակար ծերացող մարդկանց համար․ սա կարդալ է պետք

Ճակնդեղի հյութ օգտագործելը նպաստում է բերանի խոռոչում մանրէների քանակի մեծացմանը, որոնք կապված են ավելի առողջ անոթների և ուղեղի աշխատանքի հետ: Այս ամենը նպաստում է ավելի առողջ ծերացմանը, ինչպես պարզել են Էքսետերի համալսարանի մասնագետները:

Գիտնականների խոսքով՝ ճակնդեղը եւ այլ մթերքները, ներառյալ՝ աղցան, սպանախ եւ նեխուր, հարուստ են ոչ օրգանական նիտրատներով: Բերանի խոռոչի շատ մանրէներ դեր ունեն նիտրատը ազոտի օքսիդի վերածելու գործում, ինչը օգնում է կարգավորել արյունատար անոթները եւ նեյրոտրանսմիսիա:

Նոր ուսումնասիրության ընթացքում 70-80 տարեկան 26 առողջ տարեցներ տաս օրվա ընթացքում օրական երկու անգամ հավելումներ են օգտագործել: Մի խումբն օգտագործել է նիտրատներով հարուստ ճակնդեղի հյութ, իսկ մյուսը ՝ պլացեբո առանց նիտրատների:

Կարող եք կիսվել սոց․ ցանցերում
Թողնել պատասխան

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: